În apropiere de miezul nopții dintre 13 spre 14 martie, planeta Mercur pășește acasă la impetuosul Berbec, unde poposește până la sfârșitul lunii martie. Pleacă apoi acasă la Taur și revine în Berbec, de data aceasta în mișcare retrogradă, din 20 aprilie până în 16 mai.

Iar întrebarea care ne frământă este ce și (mai ales) cum (le) zice Mercur acasă la Berbec?

Mercur este planeta responsabilă cu intelectul și comunicarea. Nativii mândri posesori de Mercur în Berbec dau în general dovadă de o inteligență vie, de percepții rapide. Altfel spus, le merge mintea. Ei pot fi genul de elevi care nu mai au nevoie să învețe acasă, pentru că, dacă au fost atenți, au prins totul din clasă. Observăm însă condiționarea din fraza de mai sus: dacă au fost atenți, ceea ce poate indica (mici) probleme de concentrare.

Cum vorbesc nativii cu Mercur în Berbec: repede, mult, înflăcărat. Se pot spune vrute și nevrute, se mai scapă și porumbei, se mai zic și nezise. Se poate bârfi. Mult, consistent, suculent. Se poate acuza cu sau fără motive bine întemeiate, se poate pune interlocutorul la stâlpul infamiei. Baza fiind, de multe ori: „știu eu foarte bine din auzite”.

Vă invita la continuarea lecturii aici: http://www.astrotext.ro/2017/03/mercur-in-berbec-sau-nu-ca-spun-dar-vreau-sa-zic/

Mercur_Berbec

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *