Bebiță e gol pușcă, pregătit pentru piscina și spa-ul de seară. Cădița se umple cu apă, în timp ce el țîșnește pînă la baie, unde se duce la vasul de toaletă, se ridică în picioare, se sprijină cu mîna stîngă de rezervorul de apă al toaletei, în timp ce, cu mîna dreaptă, se salută cu … masculinitatea lui și apoi face pipi relaxat pe gresie. Așa, din picioare, ca bărbații…

*

Bebiță dă de ușa de la baie rămasă deschisă, intră fericit acolo, se ridică pe vîrfuri și ajunge la sulul de hîrtie. De care hîrtie de pe sul trage și trage și trage. Pînă ajung eu la fața locului, dau de o moviliță albă de hîrtie igienică și de un sul de carton gol. Și de Bebiță fericit peste poate.

*

Bebiță în picioare lîngă aragaz, apăsînd pe butoane. Îi spun frumos, cu răbdare, că acolo nu e voie. Pare să mă asculte, pentru că se lasă în genunchi (Bebiță, dar n-ai greșit chiar așa de tare!), se pregătește parcă de mătănii, doar că se oprește la un milimetru de a atinge cu capul podeaua. Și ce face? Linge de zor eticheta de la aragaz.

*

Ne plimbam agale cu căruciorul. M-am obișnuit să îi văd piciorul gol, după ce și-a dat jos ghetuța și șoseta. E fascinat de degetul cel mare pe care și-l bagă în gură. Ajunși acasă, odată plimbarea consumată, constat că ghetuța pe care și-a dat-o jos din picior, nu este în cărucior. A vrut probabil că fie sigur că nu mai îmi trece prin cap să îl încalț, cîtă vreme el nu suportă acest lucru. Așa că ne-am luat rămas bun de la ghetuța din piele și cu blăniță fină.

*

Din jurnalul lui Bebiță:  Gata! De acum, să vină primăvara!

aragaz_arctic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *