Bebiță, îmbrăcat de mămica lui cea simpatică în roșu (să nu-l deoache lumea!) și botezat spontan de tăticul lui și mai simpatic Scufițul Roșu. Așadar, Scufițul Roșu inspectează de zeci de ori toată casă. Culege de pe un raft al etajerei din baie două sticluțe cu ojă (preferă una pastelată și una sidefată) cu care aleargă prin casă. În final, cînd se plictisește de ele, le aruncă în cadă.

Prin vizitele în baie, dă și de un ursuleț de pluș care stătea cuminte acolo pentru a fi băgat la spălat, deoarece Bebiță îl aruncase într-una din plimbări fix în mijlocul unei bălți. Luînd el acum ursulețul și dînd să-l bage în gură exact unde era plușul cu cea mai consistentă cantitate de noroi uscat, îi spun cît de persuasiv pot, că e murdar și ar trebui să îl arunce. Bebiță, băiat deștept și ascultător ia repede ursulețul de pluș și îl aruncă. În toaletă.

În inspecție în sufragerie pe lîngă noul subufăr (adică subwoofer, dacă mai țineți minte din altă scriere) cu o mingiuță care luminează atunci cînd o trîntești de pămînt. Pe care Bebiță o introduce agil prin pîlnia difuzorului cu pricina. Mai scoate-o dacă mai ai cum. I s-o fi părut prea întunecat și monoton subufărul și o fi zis să-l lumineze.

Azi, Bebiță a fost prins în timp ce încerca să introducă și telecomanda acolo. Asta după ce a ascuns cheile de la casă în cizmele mele roșii, a dezlipit banda cu leduri montată de tăticul lui sub barul din balcon și mi-a blocat telefonul mobil desenînd zeci de modele de deblocare…

*

Din jurnalul lui Bebiță: Scofield din Prison Break e la pitici. Ar putea să se inspire din Bebiță! Ha! HaHa! 🙂

*

Din jurnalul nostru: sîntem în căutarea unei cutii pentru telefoanele mobile, pe care să le transformăm în timpul șederii noastre acasă în telefoane retro. Adică fixe.

telefon_retro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *