A fost cu vin pur românesc (Colocviu la Paris și Fetească Neagră – Casa de Vinuri Cotnari) și cu carte pur românească (Lup Nebun). Vineri, 2 februarie la librăria Șt.O. Iosif, cu maestra de ceremonii librisiene, Augusta Oniță, cu maestrul de ceremonie literară, Adrian Lesenciuc și cu maeștrii de ceremonie a vinului, Daniel Bichir și Constantin Barbu.

S-a vorbit despre cartea Lup Nebun în aceeași manieră în care s-a scris cartea: cu suflet. Mult suflet. S-a remarcat un singur minus al cărții, acela că are semn de carte și, la ce i-ar trebui semn de carte unei cărți care se citește dintr-o singură bucată?

S-a pomenit și de cîte ori se menționează cuvîntul “vin”. Doar de două ori, o dată: “vin la tine” și a doua oară “fiert”. S-a arătat și că, în acest Lup Nebun se face concurență vinului, pentru că “bere” apare de mult mai multe ori.

Dincolo de comentariile spumoase, dar și tehnice, evenimentul mi-a confirmat faptul că romanul Lup Nebun va ajunge în mîinile a tot mai mulți cititori.

Mulțumindu-le din suflet celor prezenți, cerîndu-le scuze pentru parantezele pe care le-am deschis și, în goana cuvîntului plin de pasiune, am uitat să le mai închid, vă invit la lectura unui “roman răvășitor”, după cum s-a exprimat vineri seara Augusta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *