„Iar te-ai cufundat în stele 
Și în nori, și-n ceruri nalte,
De nu m-ai uita încalte 
Sufletul vieții mele?„

(Mihai Eminescu – Floare albastră)

Prima zi a lunii februarie găsește planeta Mercur proaspăt intrată în semnul Vărsătorului, unde va sta până pe data de 18 februarie.

Mercur reprezintă modul în care gândim, tipul nostru de inteligență, precum și comunicarea noastră. Vărsătorul este semnul fix de aer, orientat către viitor, către noutate, către originalitate.

Persoanele care îl au pe Mercur în harta natală în Vărsător (loc de exaltare pentru această planetă) se remarcă printr-o inteligență vie, dar străbătută adesea de note de originalitate care pot fi sau nu înțelese/ apreciate de ceilalți. Câteodată persoana poate să pară pur și simplu cu capul în nori, preocupată de vreo sferă înaltă a gândirii, de fapt, atât de preocupată, încât, aici, pe pământ, să calce în gropi sau în străchini.

Aș îndrăzni să merg și mai departe și să spun că, tranșant exprimatul proverb: „unde e deșteptăciune multă, e și prostie multă”, ilustrează poate cel mai plastic poziționarea planetei Mercur în Vărsător. Mai ales dacă, în dansul planetelor, se amestecă și Uranus, octava superioară a planetei Mercur. Genialitatea, originalitatea, extravaganța în gândire se pot traduce în idei remarcabile, care să producă un „uau!” din partea auditoriului, dar și în idei total fanteziste, care să nu aibă nicio legătură cu realitatea de acum și de aici. (Sau nu încă.)

Vă invit la continuarea lecturii aici: http://www.astrotext.ro/2018/02/mercur-in-varsator/.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *