La pilula săptămînală de astrologie, astăzi despre (ce văd eu în cărțile de) Tarot.

Așa cum există componenta materială a lumii în care trăim, există și componenta – să-i spunem – energetică, spirituală. Și există extrem de multă informație. Nu o putem primi pe toată deodată, pentru că nu suntem copți suficient. Informația vine la noi prin diverse medii. Atunci când cineva vine la mine pentru a obține niște informații, cărțile de Tarot reprezintă un mediu, iar eu – un instrument. Evident, cărțile de Tarot nu constituie singurul mediu de transmitere de informații. Iar apropo de definirea mea drept instrument, nu este mintea mea cea care concepe informația și dă soluția – dacă se pune problema vreunei soluții – eu doar primesc o anume informație, care nu are legătură cu mine și pe care o transmit într-un mod cât mai neutru cu putință persoanei la care trebuie să ajungă.

Cum se realizează consultația de Tarot? Având la bază câteva chestiuni esențiale:

  • Cărțile nu se testează. Dacă cineva nu are încredere în ele, să nu le folosească. Nu este de dorit ca ele să demonstreze că sunt funcționale.
  • Întrebarea adresată lor trebuie să fie etică și confidențială – nu se întreabă ce face vecinul/ vecina și nici cum s-ar putea să i-o plătim șefului pentru nedreptatea flagrantă pe care (considerăm noi că) ne-a făcut-o.
  • Întrebarea trebuie să fie clară. Dacă este vagă și ambiguă, răspunsul pe care îl vom primi va fi vag și ambiguu. (Tarotul este extrem de sensibil la modul în care este folosit – ești neîncrezător, îți dă răspunsuri care să-ți confirme neîncrederea, ești neclar/ evaziv, îți dă răspunsuri neclare/ evazive)
  • E de dorit ca răspunsurile să ne fie de ajutor, nu să întrebăm, doar așa, să ne aflăm în treabă. Am primit de multe ori întrebarea: când voi muri? Iar răspunsul meu a fost: când vei fi chemat, fii sigur că vei răspunde prezent și te vei duce. Nici mai devreme, nici mai târziu…
  • Nu pune întrebări al căror răspuns nu vrei să-l afli!

Și ultima chestiune: să nu uităm că dăm socoteală pentru tot ceea ce facem. Am fost rugată la un moment dat să fac ceva. Să fac ceva, în condițiile în care ea voia și el nu. Să fac ceva, să vrea și el. Ce să fac? Prăjituri? Nu știu să fac. 😛

În loc de concluzie: nu este necesar ca toată lumea să abordeze Tarotul. Și, apropo de cei care îl abordează, Tarotul răspunde fiecărei persoane la nivelul de înțelegere al persoanei respective din acel moment.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *