cum se fac bagajele pentru o excursie pe termen nedefinit cu motorul? și ce trebuie să conțină ele?

se deschid ușile dulapului. se scaneaza hainele, secțiunea vara anului 2014. se face o primă selecție din țoale neșifonabile și trendy. (nu știm ce înseamnă asta dar sună cumva ca avînd legătură cu moda). din prima selecție se trece la selecția cu numărul doi: să fie din materiale cît mai flu flu, pentru a ocupa cel mai puțin loc cu putință. gata și a doua selecție.

se trece la păpuci: cizmele moto. (ăstea nu vor ocupa loc în tankbag, ci se vor situa fudule direct pe pedalele motorului). șlapi, care să se transforme și în păpuci ceva mai eleganți. teniși galbeni. balerini cu găurele. sandale roșii cu toc. bun. toate acestea plus prosop de plașă și ceva trusuliță de cosmeticale (a se citi: pieptene, cremă de protecție solară, cremă de protejare a tatuajului, un parfumel mititel. periuța oricum se va uita acasă…) se vor îndesa temeinic în tankbag. rucsacul, care se va prinde cu plasa pe post de cel mai cuminte pasager, va fi umplut cu echipament de ploaie, mănuși, cagulă, haine de corp în caz ca se va face rece pe motor.

Blondi Wolf e gata de drum. ia cu ea vesta și mănușile cele galbene de motor de căldură mare, mon cher, tankbagul și pleacă spre a monta bagajele pe motor. unde constată cu realism că va avea loc și cea de a treia selecție a țoalelor. nu de alta, dar tankabgul desfăcut la maxim, seamănă cu o struțo-cămilă care amenință să pice de pe rezervorul motocicletei la cea mai ușoară aplecare. darămite la o curbă mai serioasă.

așa că nici minimul de țoale nu este imperios necesar. tot timpul mai există ceva la care se poate renunța. ceea ce se și întîmplă. după care, cu o atitudine de tip floare power se poate pleca la drum cu motorul…

pe drumul spre mare (cel clasic, evident) mă așez la coada de la podul Girugeni Vadu Oii și îi întreb pe cei doi polițiști de pe partea opusă dacă se plătește taxă și pentru motoare. replica polițistului:

– nu știu, dar eu nu te-aș pune să plătești…

și așa Blondi Wolf ajunge la mare…

Hornet_Vama1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *